Cortaderia selloana / Кортадерия, Пампаска трева

Cortaderia selloana / Кортадерия, Пампаска трева

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Кортадерия, Пампаска трева
Латинско наименование
Cortaderia selloana
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
1.5 - 3 м / 1-2 м
Слънце
Цвят на листата
Бронзово меден цвят
Цъфти август до октомври в бяло или бледо розово
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент или в групи с други треви или други перенни растения
Описание

Многогодишно тревисто растение. Образува голяма плътна туфа от зелени, жилави, плоски и тесни листа с дължина до 100-150 см. В края на лятото и начлото на есента образува красиви съцветия, оцветени в бяло или бледо розово. Не е напълно зимоустойчива. В Южна България и по Черноморието се справя без зазимяване. В северна България се нуждае от защита, за да презимува успещно. Цъфти с огромни и гъсти метлици, разположени на високи дръжки обагрени в бяло или светло розово. Цъфтежът започва в края на август и продължава до октомври, а метлиците остават на растението до пролетта.

Препоръки за отглеждане
Изисква минимални грижи. Обича много слънце, топло, дренирано и сухо място с постоянна влажност. Не режете листната маса през есента, а през пролетта, така старите листа служат като естествена защита срещу студа. През първия сезон от засаждането е добре Кортадерията да бъде предпазена от силни студове. Освен от студ кортадерията страда и от прекомерно овлажняване. Затова е добре зимата отгоре растението да се покрие с растителни отпадъци и листа, за да не вали точно върху него. Понякога се практикува връзване на листата на сноп, също с цел да се предпазят корените от прекомерно овлажняване, което съчетано с ниски температури е гибелно за растението. През пролетта надземната част се изрязва на 10 см над земята. Бъдете внимателни при допира с листата на Кортадерията, носете ръкавици, защото порязванията са доста болезнени.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди или Еконт до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.