Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Пенисетум, Трева "Фонтан" или "Лисича опашка"
Латинско наименование
Pennisetum alopecuroides 'Moudry'
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
75-90 / 75-90 cm.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Тъмно зелен
Цъфти от юли до септември с мъхести съцветия
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент или в група. Подходящ за аранжиране на малки и големи градини. Оформяне на групи само от декоративни треви. С тази трева може да си направите нисък жив плет и да прикриете бързо фон които не искате да виждате. Използва се при аранжиране на букети.

Описание

Ботаническото име от латински penna - перо и seta - четина говори за пухкавите класове с дължина 15-25 см., оцветени в кафяво-виолетово. Pennisetum alopecuroides образува вдървяващи се земни дънери и в градината е многогодишно растение. Населява почти цяла източна Азия и западна Австралия
Цъфтежа е продължителен от юли до септември с мъхести съцветия.

Препоръки за отглеждане
Чувства се добре в богата, дренирана хумусна може и леко влажна почва, с леко кисело pH. Лесни за поддръжка. На 2-3 години, през ранна пролет или късна есен, растенията трябва да се разделят.
Пролетно подрязване на Pennisetum alopecuroides е задължително, премахвате зимната одежда.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Pennisetum alopecuroides 'Moudry', ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Уважаеми клиенти, дойде сезона когато натоварването при нас става изключително голямо. Стараем се максимално бързо да изпълним поръчките до седмица. Забавянето за сега става все по-голямо... ще се свързваме с вас, когато стигнем до поръчката ви и я подготвим, за да можем с точност да ви кажем кога можем да я изпратим. Разчитаме на вашето търпение и разбиране. За момента нямаме възможност да записваме поръяки по телефона, можете да ползвате осве сайта и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.