Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Пенисетум, Трева "Фонтан" или "Лисича опашка"
Латинско наименование
Pennisetum alopecuroides 'Moudry'
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
75-90 / 75-90 cm.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Тъмно зелен
Цъфти от юли до септември с мъхести съцветия
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент или в група. Подходящ за аранжиране на малки и големи градини. Оформяне на групи само от декоративни треви. С тази трева може да си направите нисък жив плет и да прикриете бързо фон които не искате да виждате. Използва се при аранжиране на букети.

Описание

Ботаническото име от латински penna - перо и seta - четина говори за пухкавите класове с дължина 15-25 см., оцветени в кафяво-виолетово. Pennisetum alopecuroides образува вдървяващи се земни дънери и в градината е многогодишно растение. Населява почти цяла източна Азия и западна Австралия
Цъфтежа е продължителен от юли до септември с мъхести съцветия.

Препоръки за отглеждане
Чувства се добре в богата, дренирана хумусна може и леко влажна почва, с леко кисело pH. Лесни за поддръжка. На 2-3 години, през ранна пролет или късна есен, растенията трябва да се разделят.
Пролетно подрязване на Pennisetum alopecuroides е задължително, премахвате зимната одежда.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Pennisetum alopecuroides 'Moudry', ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.