Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

Pennisetum alopecuroides 'Moudry'

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Пенисетум, Трева "Фонтан" или "Лисича опашка"
Латинско наименование
Pennisetum alopecuroides 'Moudry'
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
75-90 / 75-90 cm.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Тъмно зелен
Цъфти от юли до септември с мъхести съцветия
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент или в група. Подходящ за аранжиране на малки и големи градини. Оформяне на групи само от декоративни треви. С тази трева може да си направите нисък жив плет и да прикриете бързо фон които не искате да виждате. Използва се при аранжиране на букети.

Описание

Ботаническото име от латински penna - перо и seta - четина говори за пухкавите класове с дължина 15-25 см., оцветени в кафяво-виолетово. Pennisetum alopecuroides образува вдървяващи се земни дънери и в градината е многогодишно растение. Населява почти цяла източна Азия и западна Австралия
Цъфтежа е продължителен от юли до септември с мъхести съцветия.

Препоръки за отглеждане
Чувства се добре в богата, дренирана хумусна може и леко влажна почва, с леко кисело pH. Лесни за поддръжка. На 2-3 години, през ранна пролет или късна есен, растенията трябва да се разделят.
Пролетно подрязване на Pennisetum alopecuroides е задължително, премахвате зимната одежда.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Pennisetum alopecuroides 'Moudry', ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Уважаеми клиенти, през месец Август ще изпращаме поръчки само от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.