Cotoneaster horizontalis / Котонеастър хоризонталис Рубин

Cotoneaster horizontalis / Котонеастър хоризонталис Рубин

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Котонеастър хоризонталис Рубин
Латинско наименование
Cotoneaster horizontalis
Категория
Широколистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
30-50 см. / 1.5 м
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти през април с бели цветове. През август, септември и октомври плодовете узряват, обагрят се ярко червено и са допълнителна украса на растението.
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
15 - 30 см. Растенията са в в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно растение, в алпинеуми, скални кътове, подпорни стени, където образува красиви и гъсти каскади. Незаменим за укрепване на склонове, и каскадно (терасовидно) озеленяване. Успешно се използва за засаждане и в по-ограничени обеми и пространства - кашпи, клоцове и т.н. Чрез подстригване с него може да се оформят красиви геометрични фигури и бордюри. Медоносно растение.

Описание

Нисък почвопокривен храст с опадливи листа, с дълги клони с пересто разклоняване, прилични на рибена кост. Листата са с овална форма, до 1 см дълги, целокрайни, зелени, лъскави, разположени последователно. На есен придобиват пурпурночервена окраска. Единичните бледорозови дребни цветчета се появяват в началото на лятото, а червените сферични плодчета остават на храста почти до края на зимата. Предпочитан в озеленяването.

Препоръки за отглеждане
Издържа на лоши условия - расте почти навсякъде и не му трябва много внимание. Необходимо е да се подстригва когато се разпростира повечко. Пролетта се отстраняват нежеланите и пострадалите от студа клонки. Развива се на всякаква градинска почва, но предпочита сухите.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cotoneaster horizontalis / Котонеастър хоризонталис Рубин, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.