Euonymus japonicus Microphila green / Микрофила Зелена

Euonymus japonicus Microphila green / Микрофила Зелена

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Микрофила Зелена
Латинско наименование
Euonimus japonicus Microphila green
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.6-1 м. / 0.6 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За жив плет и бордюри, смесени саксии и контейнери
Описание

Микрофилата е компактен вечнозелен храст с бавен растеж и гъсти тъмнозелени лъскави листа който намира приложение при оформяне на ниски бордюри и живи плетове. Листата са малки , овални, с лъскава кожеста повърхност.

Препоръки за отглеждане
Лесно за поддръжка растение. Може да се отглежда от пълно слънце до сянка. Вирее в почти всяка влажна почва, като се избегва преовлажняването. Има нужда от редовно поливане като младо растение. Полива се редовно и по време на много горещо време. През пролетта след като премине опасността от големи мразове растения, които са били повредени от зимния студ може да се подрязват, за да се отстранят всички мъртви листа и клони.

Подходящ за изключително студен климат. Толерира солен морски въздух покрай брега. Средна консумация на вода. Ниска поддръжка.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euonymus Microphila green, Микрофила Зелена, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.