Euonymus japonicus / Японски чашкодрян

Euonymus japonicus / Японски чашкодрян

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Японски чашкодрян
Латинско наименование
Euonymus japonicus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-4 м. / 1-2 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти обилно през пролетта - м.април със зелени цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
като единично растение, за жив плет или бордюри
Описание

Вечнозелен храст или ниско дърво роден в южна Япония. Като храст заема достойно място в градината и сред евонимусите е един от най-красивите. Цъфти през лятото с малки звездни оформени зелени цветове, последвани от малки сферични розово с оранжеви плодове семена.

Препоръки за отглеждане
Развива се добре във всички видове почви с изключение на преовлажнените. Понася добре подрязване. Подрязва се през май и отново в началото на есента. Относително свободен от вредители. Добре се развива и по нашето Черноморие. Лесен за отглеждане и непртенциозен.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euonymus japonicus, Японски чашкодрян, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.