Hebe pinguifolia, Hebe topiaria / Хебе дебелолистно

Hebe pinguifolia, Hebe topiaria / Хебе дебелолистно

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Хебе дебелолистно
Латинско наименование
Hebe pinguifolia, Hebe topiaria
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.2-0.4 м. / 0,4-1 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелени
Цъфти през юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ е за оформяне на бордюри в двора или градината или за засаждане между камъните в алпинеума, както и в комбинация с други ниски цъфтящи или вечнозелени растения.

Описание

Вечнозелено ниско полухрастче, добре разклонено с гъсто и срещуположно разположени малки овални листенца със сивозелен цвят. Цъфти в края на пролетта - началото на лятото - цъфтят растенията на 3-4 години. Съцветието е гъст клас от дребни бели цветчета.

Препоръки за отглеждане
Хебе е изключително студоустойчиво, издръжливо и лесно за отглеждане декоративно растение. Използва се за оформяне на бордюри в двора или градината или за засаждане между камъните в алпинеума. Отглежда се на слънчево място, лека и добре дренирана почва, понася засушаване.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hebe pinguifolia, Hebe topiaria, Хебе дебелолистно, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.