Weigela florida Aurea / Вейгела жълтолистна

Weigela florida Aurea

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Вейгела жълтолистна
Латинско наименование
Weigela florida Aurea
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2 / 1.5 м.
Слънце
Цвят на листата
Жълти
Цъфтят през юни-юли с тъмно розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение или в група, подходяща за оформяне на жив плет. Особено ефектни живи плетове се получават при комбинирането на няколко различни вида.

Описание

Атрактивен цъфтящ листопаден храст. Има елиптични жълти листа, с назъбена периферия. В началото на пролетта, листата му се разлистват в зелено и бързо придобиват своите жълти тонове. През есента листата се обагрят в червени нюанси. Цъфти през юни – юли с тъмно розови фуниевидни цветове. Понякога е възможен повторен цъфтеж в края на лятото. Ценен храст за градината, който произхожда от Източна Азия.

Препоръки за отглеждане
Лесен за отглеждане, устойчив към много видове почви и климат. Най-благоприятни условия за развитието на вайгелата създава добре дренираната почва, богата на хранителни вещества. Атрактивния цвят на листата се получава, когато се отглежда при пълно слънце. Студоустойчив, понася без проблеми студените зими.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Weigela florida Aurea, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.