Gymnocladus dioicus, Kentucky Coffeetree / Кентъки Кафеено Дърво

Gymnocladus dioicus, Kentucky Coffeetree / Кентъки Кафеено Дърво

  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.Българско наименование
Кентъки Кафеено Дърво
Латинско наименование
Gymnocladus dioicus, Kentucky Coffeetree
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Дърв
  /  
до 20 - 30 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфти май- юни с зеленикаво бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 40 см. Растенията са в 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Отличен избор за паркове и други големи площи, също така се използва широко като декоративно или улично дърво..

Описание

Високо широколистно дърво с груба, люспеста сиво-кафява коричка и големи листа. Расте със среден темп на 10-години ще бъде високо около 4 метра.

Препоръки за отглеждане
Пълното слънце е идеалното условие за това дърво, което означава, че всеки ден трябва да има поне шест часа директна, нефилтрирана слънчева светлина. Приспособява се към различни почви - кисели, алкални, глинести, влажни, богати, пясъчни, добре дренирани, мокри и глинести почви. Докато толерира влажна почва, то има изключителна толерантност и към сушата. Толерантно към замърсяването. Напълно зимоустойчиво за нашите условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Gymnocladus dioicus Kentucky Coffeetree

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.