Buxus sempervirens / Чимшир (чемшир)

Buxus sempervirens / Чимшир (чемшир)

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.


  • 5 или повече 2.80 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Чемшир
Латинско наименование
Buxus sempervirens
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5-1.3 м./ 0.5-1 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -27° C/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10-20 см. в 0.5 л. контейнер ; 20 - 30 см. в  1 л. контейнер; 30 - 40 см. в 2 л контейнер. Растенията са в контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За живи плетове, бордюри, градински скулптури...
Описание

Ако търсите едно приятно вечнозелено растение, което може да бъде оформено в желаната форма това е чимшира. Чимширът е вечнозелен храст с характерни листа, които рядко могат да се сбъркат с листата на друго растение. Образува изправено слабо разклонено стъбло, по клонките на което листата се разполагат нагъсто.

Препоръки за отглеждане
Чемшира е предпочитано заради компактния си вид и лесното му отглеждане. Πpeдпoчитa cлънчeвo дo пoлyceнчecти мecтa и нeyтpaлнa дo вapoвитa гpaдинcĸa пoчвa, нo виpee нa пoвeчeтo видoвe пoчви. Чимшиpът пoнacя вpeмeннo зacyшaвaнe. Подрязва се пролетта, след като премине опасността от измръзване и в средата на лятото, преди м. август за оформяне. Препоръчва се да се засажда на места защитени от студени ветрове. Въпреки това издъжа без никакви проблеми до -27 градуса. Ще оцелее и до по ниски температури.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Чимшир, чемшир, Buxus sempervirens, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.