Hydrangea / Хортензия - розова

Hydrangea / Хортензия - розова

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Хортензия - розова
Латинско наименование
Hydrangea
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1,20 - 1,80 / 1,80 - 2,40 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май - юли с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като цветен акцент в градината или в група
Описание

Хортензията е листопаден храст, който цъфти през май - юли в розово. Листата са тъмно зелени, големи, овални, назъбени по края. Те, както и цветовете, си променят цвета през сезоните. През есента стават сребристи или пурпурни. По - старите стебла се белят през зимата и отдолу се появява тъмно кафява кора. Много важно за хортензията е да се поддържат влажни корените и. Това важи особено за храстите, засадени около дърветата.
Любопитно е, че окраската при повечето видове зависи от киселинността на почвата – хортензиите цъфтят в розово на почви с основна реакция и в синьо на такива с висока киселинност. Ако почвата в градината ви е с неутрална реакция, а много искате от розовата си хортензия да направите виолетова или синя, добавете в почвата сяра или алуминиев сулфат. При нередовно внасяне е много вероятно растението да цъфти едновременно с виолетови и розови съцветия, а ако извършвате добавките само от едната страна, храста ще се раздели на розова и на виолетова половина с интересен преход между тях. Изпитан народен метод за получаване на синя хортензия е закопаването на стари ръждиви пирони около нея.

Препоръки за отглеждане
Да се отгледа хортензия не е трудно.Тя е издържливо и непретенциозно растение. Предпочита глинести структурни и отцедливи почви, богати на хранителни вещества, с неутрална или висока киселинност. Прекалено силната основна реакция на почвата не е за препоръчване, защото води до заболявания.
Хортензиите се нуждаят от периодично подрязване. То се извършва през пролетта, преди активната вегетация. В никакъв случай обаче не бива да се прекалява. За да ви радва растението с цялата си декоративност, отстранявайте старите съцветия до първия чифт силни и здрави пъпки. Ако храстът е прекалено гъст, могат да се отрежат близо до корена няколко стари, слаби или прекалено близо разположени един до друг клони. При работа с растението трябва да се внимава, защото сокът му може да предизвика раздразнение на кожата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Hydrangea, Хортензия - розова

Уважаеми клиенти, през месец Август ще изпращаме поръчки само от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.