Spiraea japonica Crispa / Спирея японика Криспа

Spiraea japonica Crispa / Спирея японика Криспа

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Спирея японика Криспа
Латинско наименование
Spiraea japonica Crispa
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
0.5-0.6 / 0.7-0.8 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят май до юли с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като единично растение и в група, за бордюри, както и за засаждане в контейнери.
Описание

Спирея японика Криспа е нисък широколистен храст, с дебела, сферична корона, изправени стъбла, някои извити, многобройни. Буйни цветове, плоски чадъри до 5,5 см в диаметър, с нежно розово-лилави цветчета. Появяват се в краищата на леторастите през юли миналата година, разцвет трае 1,5 - 2 месеца. Листата са много декоративни, яйцевидни, изрязани.

Препоръки за отглеждане
Почвата трябва да е добре дренирана, плодородна, не понася преовлажняване и наводнения, които обикновено се развиват в тежки глинести субстрати. Спирея японика Криспа е устойчива на градската среда. Кореновата система е адаптивна към почвените условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Spiraea japonica Crispa, Спирея японика Криспа, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.