Cornus alba Sibirica / Сибирски дрян

Cornus alba Sibirica / Сибирски дрян

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Сибирски дрян
Латинско наименование
Cornus alba Sibirica
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
до 3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен, през есента стават червени
Цъфтят май-юни с кремаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в градината. Изглеждат най-добре засадени в групи пред тъмен фон на вечнозелени растения.

Описание

Сибирският дрян е листопаден храст с тъмно зелени листа, които се зачервяват през есента, преди да опадат и да разкрият яркочервените стъбла. Особено атрактивнен червен цвят имат младите клонки затова се препоръчва да се подрязва всяка година.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчив и лесен за поддръжка. Освен редовното подрязване не изисква други грижи. Подрязват се в началото на пролетта (февруари - март) преди пъпките да се развият - една четвърт от старите издънки от основата. Ако искате всички клонки да са с ярко червен цвят за зимата след втората година може да изрязвате всички стъбла на около 5 см от земята, като им оставяте само по две пъпки.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cornus alba Sibirica, Сибирски дрян, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.