Cornus stolonifera Flaviramea / Дрян бял Жълтостъблен

Cornus stolonifera Flaviramea / Дрян бял Жълтостъблен

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.Този продукт има минимално количество от 2
Българско наименование
Дрян бял Жълтостъблен
Латинско наименование
Cornus stolonifera Flaviramea
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
до 2-3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Дрян бял Жълтостъблен
Цъфтят април-май с жълтеникаво-бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в в 0,4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в градината или като жив плет.
Описание

Висок широколистен храст с опадливи листа и яркожълти клони, които оживяват всяка градина през зимата. Цветовете са жълтеникаво-бели, събрани в щитовидни съцветия. Цъфти април-май.

Препоръки за отглеждане
Расте на всички видове влажни до мокри, хранителни почви, кисели до алкални, но все пак предпочита богати хумусни почви. Има силно разпространена кореновата система. Подрязват се в началото на пролетта (февруари - март) преди пъпките да се развият една четвърт от старите издънки от основата. Напълно зимоустойчив и лесен за поддръжка. Освен редовното подрязване не изисква други грижи.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cornus stolonifera Flaviramea, Дрян бял Жълтостъблен, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.