Spiraea japonica little princess

Spiraea japonica Little princess

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Спирея японика
Латинско наименование
Spiraea japonica Little princess
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
0.7 / 0.9 м.
Слънце
Цвят на листата
Тъмно зелени
Цъфтят през Май-Юни с наситено розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за алпинеуми или декориране на бордюри, също и в различни групи в комбинация с други растения.
Описание

Малък широколистен, листопаден, бавно растящ храст с тъмнозелени, яйцевидни, заострени на върха листа. Цъфти с наситено розови цветове, събрани в щитовидни метлици от края на пролетта до началото на лятото.

Препоръки за отглеждане
Лесно се отглежда в средно влажна, добре дренирана почва на слънчеви места или частична сянка. Не е взискателен към почвата, понася различни градински почви, вирее еднакво добре, на влажни, и бедни на хранителни вещества. Понася мразове и издържа на горещини и засушаване, но през първата година не е желателно засушаване. Подрязва се в края на зимата, след като заплахата от силен студ е преминала.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Spiraea japonica little princess, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.