Spiraea nipponica Snow mound

Spiraea nipponica Snow mound

  • Наличност: Out Of Stock
  • 3.00 лв.


  • 5 или повече 2.70 лв.


Българско наименование
Спирея
Латинско наименование
Spiraea nipponica Snow mound
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1.5-2.5 / 1.5-2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят през юни - юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща за за създаване на храстови групи или като единично растение на тревни площи. Широко се използва за създаване на живи плетове - естествено боядисана през лятото бяла ограда. Отлично медоносно растение.

Описание

Компактен, широколистен храст с много гъста, сферична корона. Благодарение на обилните си бели цветове покриващи извитите стъбла в края на пролетта тя ще ви очарова както от близо, така и от разстояние. Листата са закръглени в горната част назъбени, запазват зеления си цвят до късна есен. Цъфти в началото на юни в продължение на 15-25 дни. Цветовете са бели, многобройни, в големи съцветие, гъсто покриващи леторастите. Привлекателни са за пеперуди и пчели.

Препоръки за отглеждане
Расте не много бързо. Светлолюбиво растение. Не е взискателно към почвите, но предпочита плодородните, не понася засушаване. Издръжливо на замърсена градска среда. Устойчиво на резитба. Тъй като цъфти на леторастите от предходната година е добре да се подреже веднага след цъфтежа. В сухия сезон и след подрязването е добре да се полива 2 пъти на месец до 1 кофа, а при младите растения по-често и обилно.
Напълно зимоустойчиво растение. При тежки зими е добре да мулчирате корените със сухи листа или друг естествен продукт със слой от 10 см.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Spiraea nipponica Snow mound, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.