Cotinus coggygria 'Royal Purple' / Червенолистна смрадлика

Cotinus coggygria 'Royal Purple' / Червенолистна смрадлика

  • Наличност: В наличност
  • 9.00 лв.Българско наименование
Червенолистна смрадлика
Латинско наименование
Cotinus coggygria 'Royal Purple'
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
2-3 м. / 2-3 м.
Слънце
Цвят на листата
Наситено тъмно-червени с металически блясък
Цъфтят през юли / август изобилно с тъмночервени / розови цветове, наподобяващи облачета дим
Темтературен обхват
Напълно студоустойчива за цялата страна, включително и планинските райони
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като голям и ефектен единичен храст, често се среща в смесени групи, предлага един наистина добър контраст с всички нюанси на зелено в градината.

Описание

Висок, атрактивен храст или декоративно дърво, умерено до бързо растящ с червени листа през целия вегетационен период, особено красиви през есента. Листата са различни, най-често елиптични, 3 до 8 сm дълги, наситено тъмно-червени с металически блясък. Есента се обагрят в оранжево-червенo до алено-червенo.

Препоръки за отглеждане
Растението не е капризно за отглеждане, толерантно е на широка гама от почви, но най-добре расте на умерено богати почви, сухи до влажни, добре дренирани, силно алкални, на слънце или частична сянка. Устойчиво е на високи температури, сухоустойчиво и абсолютно толерантно към градска среда.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.