Sambucus nigra Variegata / Черен бъз пъстролистен

Sambucus nigra Variegata / Черен бъз пъстролистен

  • Наличност: В наличност
  • 6.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Черен бъз пъстролистен, Свирчовина пъстролистна
Латинско наименование
Sambucus nigra Variegata
Категория
Широколистни с опадливи листа
Вид наземна част
Голям храст или дърво
  /  
до 3-4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени изпъстрени с бяло
Цъфтят май - юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение

Като единично растение или в група. Много ефектно на фона на растения с по тъмни цветове - лилави или червени. Цветовете и плодовете са ценна билка /вижте информацията за обикновената Свирчовина/.

Описание

Ширололистен храст с разноцветни зелени изпъстрени с бяло листа. Края на пролетта се покрива с характерните си големи плоски съцветия с бели, много ароматни цветчета, последвани от тъмни лилави плодчета, които стават черни когато узреят. Те създават красив контраст с цвета на листата. Плодовете са годни за консумация /вижте информацията за обикновената Свирчовина/.

Препоръки за отглеждане
Расте на слънце или частична сянка, на повечето почви с умерена поливка. Зимоустойчив и сухоустойчив вид. Позволява резитба, чрез която може да се намали значително размера, да се сгъсти и получи компактна форма.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sambucus nigra Variegata, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.