Sedum sediforme / Седум

Sedum sediforme / Седум

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.Българско наименование
Седум
Латинско наименование
Sedum sediforme
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
30-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Синьо-зелени
Цъфти юли - август с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За алпинеуми и скални кътове, може да се засажда и в кашпи, смесени контейнери или цветни лехи.

Описание

Многогодишно, сукулентно, вечнозелено растение с изправени стъблата достигащи до над 30 см. Има продълговата и месести синьо-зелени листа. Цъфти с жълти цветчета на изправени стъбла високи до 50 см. през месеците юли - август.

Препоръки за отглеждане
Подобно на всички видове от този род са много добре адаптирани към засушаване, поради способността да съхраняват вода в листата си. Предпочитат слънчеви местообитания и имат минимални изисквания към почвените и климатични условия. Устойчиви на суша. Установени вече на новото място са много устойчиви на суша. Растат добре в сухи почви и може да се отглеждат върху стени. Може да се подрязват през пролетта ако е необходимо.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum sediforme / Седум

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.