Euonymus fortunei Coloratus / Евонимус фортунеи

Euonymus fortunei Coloratus / Евонимус фортунеи

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Евонимус фортунеи
Латинско наименование
Euonymus fortunei Coloratus
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
15-30 см. / 90-120 cm.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
тъмнозелени, през есента и зимата стават тъмно лилави
Незначителен или не цъфтят
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -30° С/
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Почвопокривно за слънчеви или сенчести места. За декориране на бордюри покрай пътища или тротоари. За укрепване на склонове, където може да осигури контрол на ерозията. Като катерливо растение за покриване на стени, комини или огради.

Описание

Многогодишно вечнозелено, почвопокривен растение. Подобно на бръшляна и с помощта на хващателните си корени може да се покатери на височина по стъблото на дърво. Вечнозелените му листа са с лъскава, яйцевидна до елиптична форма, тъмнозелени, но през есента и зимата стават тъмно лилави.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение. Зимува на открито без специална защита, като запазва листата си, без да се повредят. При засушаване в немразовити дни се полива умерено. Вирее добре в средно плодородна, леко влажна, но добре дренирана почва. На слънце или полусянка. Понася силна резитба, която е добре да се прави рано напролет преди да започне да расте. Агресивно растение е - разпространява се бързо с пълзящи стъбла, които пускат корени където докосват земята, това налага да се контролира. Разпространявайки се по земята, когато достигне вертикална повърхност, започва да се катери. Добра поносимост към градски условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Euonymus fortunei Coloratus / Евонимус фортунеи, ЗА АЛПИНЕУМИ, ПОЧВОПОКРИВНИ.

Уважаеми клиенти, осве сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.