Erica carnea / Ерика

Erica carnea / Ерика

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Червена ерика, Червен пирен
Латинско наименование
Erica carnea
Категория
Многогодишен вечнозелен храст
Вид наземна част
Нисък храст
  /  
30 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от февруари до април с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За украса на бордюри, цветни петна в градини и алпинеуми. Позволява отглеждане в кашпи и сандъчета.
Описание

Нисък вечнозелен храст. Листата са игловидни, събрани по 4 в прешлени, дълги 4-8 мм, цветчетата са дребни и тръбести дълги по 5-6 мм, розовочервени, събрани по 3 в пазвите на връхно разположените листа. Цъфтежът настъпва много рано - в края на зимата и началото на пролетта - от ноември до април-май, често пъти в снега. Цветовете остават на растението над 2 месеца.

Препоръки за отглеждане
Вирее на слънчеви мяста, но предпочита засенчване и северно изложение, леко кисела до нормална рохкава почва. Не трябва много да се засушава - не допускайте засушаване, нито прекалено да се полива. При засаждането на ново растение в началото трябва да поливате по-често, докато то започне да расте и направи нови корени. След прецъфтяването, прецъфтелите леторасти се изрязват по върховете и се придава топчеста форма на храстчето. Ериката расте бавно, но засадена на правилното място има много дълъг живот. Напълно зимоустойчиво растение.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Erica carnea, Ерика, За алпинеуми, ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ, ПОЧВОПОКРИВНИ,

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.