Salvia Officinalis Purpurascens / Салвия, Лилав градински чай

Salvia Officinalis Purpurascens / Салвия, Лилав градински чай

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Салвия, Лилав градински чай
Латинско наименование
Salvia officinalis Purpurascens
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Лилаво-зелени
Цъфти през май-юли с лилави цветчета
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Старо лечебено растение, свещено за римляните, а също и подправка с отличителен вкус. Но също така е декоративен вечнозелен храст и заслужава място в цветни групи, особено с характерните си ароматни, лилави млади листа, които прекрасно контрастират засадени до растения със сребъристи листа.

Описание

Популярен полухраст, който се отглежда като декоративно растение. Заради силния си аромат се отглежда и като подправка. Лековита билка и подправка, наричана още градински чай. Цъфти с дребни лилави цветове, разположени в съцветия във формата на клас. Листата на градинския чай са вечнозелени, продълговати и покрити с мъх. От тях се разнася и ароматът на растението.

Препоръки за отглеждане
Салвията предпочита горещи и слънчеви места, с умерено суха, добре отцеждаща се почва, в която да има варовик. Ако почвата е тежка е добре да се добави малко груб пясък при засаждане. Всяка година трябва да се подрязват за да се запази тяхната форма и да се стимулива развие на млада зеленина, която има най-добър вкус и цвят. Напълно зимоустойчиво растение, устойчиво на вредители и болести.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Salvia Officinalis Purpurascens

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.