Salvia Officinalis Purpurascens / Салвия, Лилав градински чай

Salvia Officinalis Purpurascens / Салвия, Лилав градински чай

  • Наличност: In Stock
  • 2.50 лв.Българско наименование
Салвия, Лилав градински чай
Латинско наименование
Salvia officinalis Purpurascens
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Лилаво-зелени
Цъфти през май-юли с лилави цветчета
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Старо лечебено растение, свещено за римляните, а също и подправка с отличителен вкус. Но също така е декоративен вечнозелен храст и заслужава място в цветни групи, особено с характерните си ароматни, лилави млади листа, които прекрасно контрастират засадени до растения със сребъристи листа.

Описание

Популярен полухраст, който се отглежда като декоративно растение. Заради силния си аромат се отглежда и като подправка. Лековита билка и подправка, наричана още градински чай. Цъфти с дребни лилави цветове, разположени в съцветия във формата на клас. Листата на градинския чай са вечнозелени, продълговати и покрити с мъх. От тях се разнася и ароматът на растението.

Препоръки за отглеждане
Салвията предпочита горещи и слънчеви места, с умерено суха, добре отцеждаща се почва, в която да има варовик. Ако почвата е тежка е добре да се добави малко груб пясък при засаждане. Всяка година трябва да се подрязват за да се запази тяхната форма и да се стимулива развие на млада зеленина, която има най-добър вкус и цвят. Напълно зимоустойчиво растение, устойчиво на вредители и болести.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Salvia Officinalis Purpurascens

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.