Rubus / Къпина

Rubus / Къпина без бодли

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Kъпина /едра без бодли/
Латинско наименование
Rubus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2 / 2-5 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелени, през есента почервеняват.
Цъфти май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
над 20 см. От месец октомври до края на месец март на гол корен, в останалото време в 0.4 или 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като голям и ефектен единичен храст, в комбинация с дгуги растения. Изключително полезните и вкусни плодове са радост за всички. В периода на цъфтежа е радост и за пчелите.

Описание

Kъпина е листопаден храст, отглежда се или заради пъстрите си стъбла през зимата, или заради късния си цъфтеж. Извитите и стъбла са дълги 2-3 м, без бодли, покрити с многобройни бели дисковидни цветове. Цветовете са събрани в грозд, появяват се през май. Плодовете узряват есента - август-септември.

Препоръки за отглеждане
Зимоустойчиво и непретенциозно за отглеждане растение, върху всякаква градинска почва.
Подрязването зависи от начина и на използване. При всички случаи наесен, веднага след обиране на плодовете се отрязват ниско долу плододалите стъбла. В началото на пролетта се отстраняват клонки, които може да са измръзнали ако е била много студена зимата, също така се оформя храста във формата която желаете. За да се радвате на повече плодове се препоръчва подрязване 2х2х2 - оставят се 2 пръчки на 2 метра и страничните разклонения на втора пъпка. Може да засадите на специално подготвена конструкция подобна на тази при лозята или да използвате телената мрежа на оградата, ако имате такава.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Rubus, Къпина, ЗА ЖИВ ПЛЕТ ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, МЕДОНОСНИ, ПЛОДНИ, БИЛКИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.