Allium schoenoprasum / сибирски лук

Allium schoenoprasum / сибирски лук

  • Наличност: В наличност
  • 2.00 лв.


  • 5 или повече 1.90 лв.


Българско наименование
Сибирски лук, Резанец
Латинско наименование
Allium schoenoprasum
Категория
Луковично тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
15 - 30 см
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Tъмнo зелен
Цъфтят юни - юли с розово лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като подправка се използват листните пера за супи и сосове, както и за декорация на ястия. Като декоративно растение в ниски бордюри и цветни групи и алпинеуми.

Описание

Луковично тревисто многогодишно растение. Прави компактна туфа. Луковиците са източени конични, 2-3 cm дълги и 1 cm широки и растат нагъсто в групи от корените. Листата са кухи тръбообразни, тъмнозелени, със специфичен аромат на лук. Цветчетата са събрани в главичка.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение, непретенциозно за отглеждане. Отглежда се в градината или в сандъче на балкона. При редовно рязане на листата, растението не цъфти. Обича слънчево място и добре дренирана почва. Въпреки, че е сухоустойчиво, за да се развие хубава и сочна листна маса, която да се използва за подправка, е необходимо растението да се полива редовно.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Allium schoenoprasum / сибирски лук, Резанец, ЗА АЛПИНЕУМИ, БИЛКИ / ПОДПРАВКИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.