Erigeron Charity / Еригерон, Злолетница

Erigeron Charity / Еригерон, Злолетница

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Еригерон, Злолетница
Латинско наименование
Erigeron Charity
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
50 см. / 60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни, юли с лавандулово сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Цветни групи и бордюри, цветни лехи
Описание

Многогодишно растение, състоят от розетка от листа от която излизат няколко цветоносни стъбла, покрити с твърди власинки. Приземните листа са продълговато ланцетни, стеснени в долния си край, на къса дръжка. Листата по стъблото са последователни, приседнали, назъбени. Образува добре оформена туфа от листа и многобройни стъбла. Цветовете са тип кошничка, събрани в рехав кичур. Съцветията са по няколко на върха на стъблото, може и по единично. Цъфти юни, юли в лавандулово сини цветове с жълт диск. Цветовете са около 3-4 см в диаметър. Еригеронът произхожда от Калифорния.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчив и за нашите условия. Изисква открити слънчеви места и вирее на всякакви почви. Сухоустойчив и непретенциозен за отглеждане.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Erigeron Charity, Еригерон, Злолетница, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.