Armeria maritima / Армерия

Armeria maritima / Армерия

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Армерия
Латинско наименование
Armeria maritima
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
20-30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май - юни с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за акценти в градината, за алпинеуми и скални кътове, бордюри, за създаването на групи, като гранично растение и като акцент около други трайни насаждения, в смесени контейнери. Добри партньори са й стелещите се растения, седуми, пълзящите видове флокс и др.

Описание

Армерията е вечнозелено тревисто многогодишно растение, с многобройни дълги и тънки тъмнозелени листа, събрани в туфа. Цветовете са дребни, розови във връхни съцветия с диаметър 4 – 5 см. на високо 10 – 15 см. Цъфти през май и юни, като след изрязване на прецъфтелите цветове е възможна поява на отделни цветове и до октомври.

Препоръки за отглеждане
За нашите климатични условия, армерията е напълно зимоустойчива, но в прекалено влажна зима може да загние кореновата шийка и растението да загине. Армерията обича силната слънчева светлина и затова мястото и в градината или на балкона е на директно слънце. Поливането следва да бъде умерено, като едно от най-ценните качества на армерията е, че е устойчива на засушаване, което я прави непретенциозна и лесна за отглеждане. Подходяща за армерия е песъклива почва с много добри дренажни свойства и с кисела реакция. Не понася варовити почви! Добре е туфите на възрастните растения да се делят на всеки 2 - 3 години. Това се прави през есента след окончателното приключване на цъфтежа, като разделените туфи се засаждат през около 20 см. Вкореняват се лесно.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Armeria maritima / Армерия, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Уважаеми клиенти, през месец Август ще изпращаме поръчки само от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.