Stachys byzantina / Заешки уши

Stachys byzantina / Заешки уши

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Заешки уши
Латинско наименование
Stachys byzantina
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
0.1-0.5 / 0.5-1 м.
Слънце
Цвят на листата
Сребристи
Цъфти май и юли с лилаво-розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за скални кътове, бордюри, за създаването на групи. Чудесно украшение за всеки алпинеум! Намира приложение и като лековита билка.
Описание

Вечнозелено многогодишно растение. Формата и мекотата на листата му сами по себе си говорят за избора на име - заешко ухо или агнешко ухо. Те са с мек зеленикаво-сив оттенък и са покрити с гъст сребрист мъх, а високите стръкчета разцъфват в деликатни бледорозови цветчета. Още едно растение с отлична покривност. Растението е чудесен избор за създаването на зелен килим, особено за онези части на градината, в които виреят само издръжливите на високи температури и засушаване растения. Макар и толкова нежен на вид, стахисът може да стане твърде агресивен, ако почвата в градината Ви е богата на хранителни вещества – затова трябва внимателно да контролирате растежа и развитието му.

Препоръки за отглеждане
Растението изисква силно слънце. Непретенциозно към поливане и почвата. Лесно за отглеждане, предпочита добре дренирани почви и слънчеви места. Много градинари премахват цъфтящите стъбла за да повишят почвопокривния ефект. Добре дрениранината почва е от съществено значение, за да се избегне потенциалния проблем с гниенето, който често се срещат при продължителнен влажен период лятото.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Stachys byzantina / Заешки уши, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Уважаеми клиенти, до края на месец август ще изпращаме поръчки понеделник и сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.