Stipa tenuissima Pony Tails / Cтипa, Aнгeлcкa кoca

Stipa tenuissima Pony Tails / Cтипa, Aнгeлcкa кoca

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.Българско наименование
Стипа, Коило, Ангелска коса
Латинско наименование
Stipa tenuissima
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 / 30 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от юли до август
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
В алпинеуми и скални кътове, цветни бордюри, композиции от декоративни треви, екстензивни покривни градини. Съцветията се използват за аранжиране на сухи букети.

Описание

Фина сухоустойчива декоративна трева. Расте на плътни, изправени туфи с формата на ваза. Коренът е къс и брадат, листата тънки, много тесни и фини - 20-30 см дълги, изправени. Цъфти от юли до август с бели прилични на перца съцветията, запазва красотата си до зимата. Често пъти сравняват коилото с коси или конска грива. Типично прерийно растение. Произхожда от Мексико, но е напълно зимоустойчив у нас, ако бъде засаден на дренирано място

Препоръки за отглеждане
Не е взискателна към почвата, но обича пълно слънчево изложение, топло и сухо място. Задължително лека, добре дренирана, може и бедна почва. Най-важното условие е да се избегне вода в корените през зимата, от което растението може да загине.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Stipa tenuissima Pony Tails, Cтипa, Aнгeлcкa кoca, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ, ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ

Уважаеми клиенти, дойде сезона когато натоварването при нас става изключително голямо. Стараем се максимално бързо да изпълним поръчките до седмица. Забавянето за сега става все по-голямо... ще се свързваме с вас, когато стигнем до поръчката ви и я подготвим, за да можем с точност да ви кажем кога можем да я изпратим. Разчитаме на вашето търпение и разбиране. За момента нямаме възможност да записваме поръяки по телефона, можете да ползвате осве сайта и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.