Шасмантиум, Хасмантиум / Chasmanthium latifolium

Chasmanthium latifolium / Шасмантиум, Хасмантиум

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Шасмантиум, Хасмантиум
Латинско наименование
Chasmanthium latifolium
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60-100 см. / 50-60 см.
Слънце, полусянка, сянкa
Цвят на листата
Светло зелен /когато е на сянка - тъмно зелен/
Цъфти месец юли
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Красива трева, която най-често се използва за солитер, но също и в смесени групи с други треви или перенни растения. Цветовете са отлични за рязан цвят и сухи букети. Може да се отглежда даже в контейнери при редовно поливане.

Описание

Многогодишна трева с презимуващо коренище. Образува сравнително плътна туфа от леторасти, снабдени с широки до 2 см дълги до 20 см листа, подобни на бамбукови. Цъфти с гъсти и плоски класчета, повиснали върху нежни цветни дръжки. Тази необичайно изглеждаща трева произхожда от Северна Америка, където расте във влажни гористи местности и покрай реки. Напълно е зимоустойчива у нас. Цъфти месец юли. Цветовете са много едри до 3 см плоски и ефектни класчета. Те са светлозелени отначало, после се променят в бронзово-червеникави и накрая пожълтяват.

Препоръки за отглеждане
Расте на влажна и плодородна почва. При по-прохладен климат най-добре се развива на слънце, където прави по-плътна и гъста туфа, но без проблем расте и на полусянка, особено в по-горещи райони. При нея редовното поливане е задължително, защото при засушаване листната маса започва да жълтее преждевременно. Пролетно време сухата надземна част се изрязва.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Шасмантиум, Хасмантиум, Chasmanthium latifolium, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Уважаеми клиенти, осве сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.