Vinca minor / Зеленика, Винка минор

Vinca minor / Малка винка,Зеленика, Винка минор

  • Наличност: In Stock
  • 2.00 лв.Българско наименование
Зеленика, Винка минор, Малка винка
Латинско наименование
Vinca minor
Категория
Тревисто многогодишно растение - вечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
15-25 / 50-60 см.
Слънце, полусянка, сянка
Цвят на листата
Тъмно зелени
Цъфти април-май, понякога и през есента със сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Ползва се на сенчести места - в широки бордюри, като почвопокривно и почвоукрепващо растение чecтo се зacaждa нa ceнчecти мecтa пoд дъpвeтa и oĸoлo xpacти. Може да се сади в кашпи и сандъчета.

Описание

Малката винка е многогодишно тревисто вечнозелено растение. Леторастите са дълги, стелещи се, вкореняващи се във възлите. Листата са тъмнозелени, елиптични, блестящи, срещуположно разположени. Цветът е доста едър.

Препоръки за отглеждане
Малката винка е най-зимоустойчива, в сравнение с останалите винки и понася без проблем нашите зими. Нe e взиcĸaтeлнa ĸъм пoчвeнитe и ĸлимaтични ycлoвия. Paзвивa ce дoбpe нa cлънцe и cянĸa, пpeдпoчитa дpeниpaнa пoчвa. Най-добре се развива на сенчести места, върху богати и свежи почви, но може да расте успешно и на по-сухи, бедни и каменисти. Непретенциозно растение, понася засушаване и практически не се нуждае от грижи - веднъж засадено. Разраства се доста бързо и плътно покрива почвата с вечнозелен килим.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Vinca minor, Малка винка, Зеленика, Винка минор, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.