Gypsophila cerastioides Pixie Splash

Gypsophila cerastioides Pixie Splash / Гипсофила

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Гипсофила
Латинско наименование
Gypsophila cerastioides Pixie Splash
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 10 см. / 20 - 30 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти края на пролетта до началото на лятото с бели цветчета прошаарени в розово
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като почвопокривно растение, за алпинеуми и склани кътове. Може да се сади в кашпи и балконски саксии и сандъчета, както и във висящи кошници.

Описание

Красиво и непретенциозно растение, което оформя ниска туфа на ширина до 20-30 см. и цъфти обилно с бели цветчета в късна пролет и ранно лято. Цветовете са атрактивни за пчели. При по-меки зими надземната част остава вечнозелена. Произхожда от Хималаите и е напълно студоустойчива на климатичните условия в България.

Препоръки за отглеждане
Много непретенциозно и лесно за отглеждане растение. Добре се развива на рохкава, богата и добре дренирана градинска почва. Не обича преовлажняване. Расте в пълно слънце до лека сянка.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Gypsophila cerastioides Pixie Splash, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ ЗА АЛПИНЕУМИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.