Glechoma hederacea Variegata / Глехома пъстролистна

Glechoma hederacea Variegata / Глехома пъстролистна

  • Наличност: В наличност
  • 3.50 лв.Българско наименование
Глехома пъстролистна, Самобайка
Латинско наименование
Glechoma hederacea Variegata
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 15 см./ 60-100 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Листата са зелен изпъстрени с бяло
Цъфти през май-юни с синьо-лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Популярнo каскаднo растение за висящи кошници - прави каскада от гъста и красива листна маса с дължина до 1 м.. Почвопокривно растение с красива листна маса целогодишно, както на слънце, така и на сянка. Използва се като почвопокривно растение на сенчести места - под дървета и храсти, където трева обикновено не расте. Може да се сади в кашпи и саксии.

Описание

Многогодишно, тревисто, полувечнозелено растение с презимуващо коренище. Коренището е плитко и разклонено, леторастите са дълги 20-50 см, многочислени и разклонени, стелят се по земята и образуват доста плътен килим. Вкореняват се във възлите и доста се разрастват. Листата са закръглено-бъбрековидни, по края тъпо назъбени, до 3 см, разположени на къси дръжки. Цъфти в края на пролетта, а семената узряват през юли. Напълно зимоустойчиво растение.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно за отглеждане растение, развива се добре на рохкави, плодородни и с умерена влажност почви. Еднакво добре расте на слънце и сянка. Понякога се налага да бъде ограничавано, тъй като се разраства доста и може да подтисне по-дребни и слабо развиващи се растения.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Glechoma hederacea Variegata / Глехома пъстролистна

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.