Ampelopsis glandulosa 'Elegans' / Китайска лоза

Ampelopsis glandulosa 'Elegans' / Китайска лоза

  • Наличност: В наличност
  • 7.00 лв.Българско наименование
Китайска лоза, Дива лоза
Латинско наименование
Ampelopsis glandulosa 'Elegans'
Категория
Широколистно – с опадливи листа
Вид наземна част
Пълзяща лияна
  /  
2-5 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни до август
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Подходящо е да се отглежда в малки или средни градини, където пространството е ограничено - на различни подпори, беседки, перголи, телени мрежи, огради,... Може да бъде и елемент от по-голяма композиция в градината, където може да и се възхищавате отблизо.

Описание

Атрактивна лоза родена в Япония, с грубо назъбени триделни разноцветни листа - зелени изпъстрени с бял и розов оттенък. Младите листа имат розов оттенък през пролетта. Труднозабележими, зеленикави цветове се появяват през юни и дават път през есента на изключително декоративни плодове - кръгли, синьо-виолетови. Те променят цвета си от бяло-сини през лилаво до виолетово-синьо. Плодове привличат птици.

Препоръки за отглеждане
Изисква слънчеви, топли и защитени позиции. Адаптира се добре на повечето почви, избягвайте обаче мокри, лошо дренирани. Най-добре ще покаже красиво изпъстрените си листа, а в последствие и плодове на изцяло слънчево място, въпреки че се развива добре и на полусянка. Има нужда от опорна конструкция, върху която да расте. Ако е необходимо за да се контролира растежа и поддържа желаната форма може да се подрязва в края на зимата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Ampelopsis glandulosa 'Elegans', китайска лоза, УВИВНИ И КАТЕРЛИВИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.