Erigeron Charity / Еригерон, Злолетница

Erigeron Charity / Еригерон, Злолетница

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Еригерон, Злолетница
Латинско наименование
Erigeron Charity
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
50 см. / 60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти юни, юли с лавандулово сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Цветни групи и бордюри, цветни лехи
Описание

Многогодишно растение, състоят от розетка от листа от която излизат няколко цветоносни стъбла, покрити с твърди власинки. Приземните листа са продълговато ланцетни, стеснени в долния си край, на къса дръжка. Листата по стъблото са последователни, приседнали, назъбени. Образува добре оформена туфа от листа и многобройни стъбла. Цветовете са тип кошничка, събрани в рехав кичур. Съцветията са по няколко на върха на стъблото, може и по единично. Цъфти юни, юли в лавандулово сини цветове с жълт диск. Цветовете са около 3-4 см в диаметър. Еригеронът произхожда от Калифорния.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчив и за нашите условия. Изисква открити слънчеви места и вирее на всякакви почви. Сухоустойчив и непретенциозен за отглеждане.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Erigeron Charity, Еригерон, Злолетница, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Уважаеми клиенти, осве сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.