aegopodium-podagraria-variegatum-egopodium-pastrolisten

Aegopodium Podagraria Variegatum / Егоподиум пъстролистен

  • Наличност: In Stock
  • 3.00 лв.Българско наименование
Егоподиум пъстролистен
Латинско наименование
Aegopodium Podagraria Variegatum
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
30-50 см. / 60 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Светлозелен
Цъфти юли с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за покриване на полусенчести места, под дървета и по-големи храсти за рекордно кратко време. Добре стои в контейнери и големи саксии или сандъчета в комбинация с други растения.

Описание

Aegopodium Podagraria Variegatum е широколистно многогодишно растение, което бързо се разраства и завладява територии. Един добър избор за полусенчести места (под дървета), където трудно виреят други растения. Веднъж засадено трудно ще изкорените това растение, тъй като е доста инвазивно, остава на това мястото в продължение на много години. Препоръчително е да се засажда в изолирани места. Някои по-крайни го смятат за вреден плевел, това е въпрос на гледна точка и полагане на грижи за контролирането му. Това което го прави "вреден плевел" е способността му да завладява околните територии чрез разрастване на своите коренища. Цъфти с незначителни бели цветове през юли. Привлича пчели и пеперуди.

Препоръки за отглеждане
Не е желателно да се засажда на напълно слънчеви места, ако успеете да подържате влагата ще се радвате на красив бяло-зелен килим и да предотвратите прегарянето на листата. Изключително издръжливо растение, адаптира се към почти всички видове почви, дори много бедни. След прецъфтяването увяхналите цветове трябва да се отрежат.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Aegopodium Podagraria Variegatum, Егоподиум пъстролистен, ПОЧВОПОКРИВНИ, ЗА КАШПИ, САНДЪЧЕТА ИЛИ ДЕКОРИРАНИ САКСИИ

Уважаеми клиенти, осве сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.