Lamium / Ламиум, Мъртва коприва, Kопривка

Lamium / Ламиум, Мъртва коприва, Kопривка

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Ламиум, Мъртва коприва, Kопривка
Латинско наименование
Lamium
Категория
Тревисто многогодишно растение - полувечнозелено
Вид наземна част
Туфа
  /  
20-30 см. / 50 см.
Полусянка, сянка
Цвят на листата
Зелени със сребриста окраска в средата
Цъфти април - май с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 10 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща е за озеленяване на сенчести места, за композици с други сенколюбиви цветя. Почвопокривно растение. Може да се използва за композиции в кашпи и сандъчета.

Описание

Многогодишно тревисто полувечнозелено растение с презимуващо коренище. Леторастите са дълги, полегнали, разклонени, вкореняват се в междувъзлията. Листа са зелени със сребриста окраска в средата, назъбени по краищата. Цветовете са жълти, цъфти април-май.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно, бързорастящо и много ефектно растение. Расте на влажна и рохкава почва, на сянка и полусянка и по-хладно място. Доста бързо разрастващо се почвопокривно растение. Не е добре, когато под дървета или храсти е много усойно и листата се мокрят непрекъснато, защото заболяват от гъбни болести. При достатъчно влага в почвата расте добре и на слънце, но предпочита шарена сянка. Понякога се налага да бъде ограничавано.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Lamium, Ламиум, Мъртва коприва, Kопривка, ПОЧВОПОКРИВНИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.