Cornus alba sibirica variegata / Сибирски дрян - пъстролистен

Cornus alba sibirica variegata / Сибирски дрян - пъстролистен

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.

Налични опции



Българско наименование
Сибирски дрян - пъстролистен
Латинско наименование
Cornus alba sibirica variegata
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
до 2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелен изпъстрени с бяло
Цъфтят през май-юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в в 1 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за солитер, единично или в група, в група с други храсти.
Описание

Сибирският дрян е листопаден храст. Младите клонки са голи - зимата коралово-червени, лятото зелено-кафяви на цвят. Листата са срещуположни, елиптични, покрити с власинки, бяло изпъстрени. Цветoвете са бели и събрани в щитовидни съцветия, плодовете също са бели. Произхожда от Сибир. Напълно зимоустойчив. Декоративни са младите червени клонки през зимата и пъстрите листа през пролетта и лятото.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно за отглеждане растение. Вирее еднакво добре на слънце и полусянка. Почвата трябва да е неутрална до алкална, за предпочитане с умерена влажност, макар че този дрян издържа и на засушавания. С оглед постоянното подмладяване на растението, неговото оформяне и запазване на ярката му червена окраска през зимата, се препоръчва всяка пролет да се изрязват 1/3 от старите стъбла ниско до земята.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cornus alba sibirica variegata, Сибирски дрян - пъстролистен, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.