Syringa persica Laciniata / Персийски люляк

Syringa persica Laciniata / Персийски люляк

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Персийски люляк
Латинско наименование
Syringa persica Laciniata
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1,5-2 / 1,5-2 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят през май - юни с лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ е за единични и групови засаждания, за живи плетове и прегради в градината.
Описание

Листопаден, гъст, изправен храст, достигащ на височина и ширина 1-1,5 м. Листата са фино текстурирани, срещуположни, заострени, дълбоко нарязани, светлозелени. Цветовете са тръбести и звездовидно разтворени, светло-лилави, много ароматни.

Препоръки за отглеждане
Лесни за отглеждане растения. Слънцелюбиви, растат на почти всяка почва, но предпочитат дълбока, плодородна, добре дренирана почва, неутрална или леко алкална. Позволяват оформящо подрязване. Напълно зимоустойчиви.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Syringa persica Laciniata, Персийски люляк, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.