Escallonia Donard Seddling / Ескалония

Escallonia Donard Seddling / Ескалония

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Ескалония
Латинско наименование
Escallonia Donard Seddling
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1,5 - 3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят с бяло-розови цветове от юни до септември
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за жив плет, както и в храстовия бордюр, като единично растение и в група. Подходящ за крайбрежни насаждения.

Описание

Ескалонията е вечнозелен храст с атрактивни, лъскави зелени листа и тръбести цветове, които са малки, но толкова многобройни, че превръщат растението във всеобщ любимец. Образува жив плет в много крайбрежни области, както и в храстовия бордюр с гроздове бяло-розови цветове от юни до началото на есента.

Препоръки за отглеждане
Расте на всякаква градинска почва, но предпочита песъчливи, богати, добре дренирани почви, на слънце или полусянка. На север засадете до стена. Есента намалете дължината на прецъфтелите клонки и подрежете живия плет. Няма нищо против вятъра, така че може да бъде добра бариера за други по-деликатни растения. Размерът след 10 години е 1.5 м.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Escallonia, Ескалония, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.