Physocarpus opulifolius diablo / Физокарпус червенолистен

Physocarpus opulifolius diablo / Физокарпус червенолистен

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Физокарпус диаболо, Физокарпус червенолистен
Латинско наименование
Physocarpus opulifolius diablo
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1.5-2 / до 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Червени
Цъфтят юни - юли в бяло до бледорозаво
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за групи с други листопадни и вечнозелени храсти, където изпъква с ефектната си червена окраска. И също така - прекрасен храст за самостоятелно засаждане. Много подходящ за жив плет, тъй като понася подрязването. Разстояние между растенията в групи от по 1.5-2 м., в жив плет 0.8-1.2 м.

Описание

Физокарпусът е широколистен листопаден храст, с тъмночервени клонки и пурпурно-винени лъскави листа. С изправен растеж. При възрастните растения храстът придобива сводеста форма. Цъфти през юни-юли с красиви бяло до бледорозаво цветчета, който контрастира с тъмните листа. Съцветията са тип сенник до почти сферични, разположени по върховете на клонките. Плодовете са червени, узряват лятото. Напълно зимоустойчив за нашите условия храст.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозен за отглеждане храст - развива се добре на всякаква градинска почва. Сади се на слънце и лека полусянка. Резитбите се правят напролет за офорямне на храста.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Physocarpus opulifolius diablo, Физокарпус червенолистен, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.