Jasminum nudiflorum / Зимен жасмин

Jasminum nudiflorum / Зимен жасмин

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Зимен жасмин
Латинско наименование
Jasminum nudiflorum
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-3 / 1-4 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят Ноември - Април с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за укрепяване и озеленяване на сухи склонове, за живи плетове и бордюри. Подходящ е за засаждане покрай огради, разстила се красиво по зидове и може да се използува за засаждане в корита по края на терасата. Подходящ е също за засаждане под дървета, където се развива като почвопокривен храст. Също така е много красив и за оформяне на подпорни стени. Медоносно растение.

Описание

Вечнозелен бързорастящ храст с атрактивна листна маса и жълти ароматни цветове. Когато все още нищо не е цъфнало, зимният жасмин вече създава пролетно настроение. Рехавият храст, който расте нашироко със силно увиснали клони, пълзи разперено по конструкция и достига 3 м. височина. В голям съд се отглежда обикновено като "златист цветен фонтан". Листата на зимния жасмин са сравнително дребни, сложни, триделни. Разположени са срещуположно по клонките и падат малко преди настъпването на пролетта. Зимният жасмин е един от най-рано цъфтящите храсти през пролетта. Цветовете с големина 3 см. се появяват по клонките от предишната година. Ако февруари се окаже снежен и студен – цъфтежът се отлага за март. Ако пък есента е много мека, жасминът може да се излъже да цъфне още през ноември – декември. Цъфтежът продължава около 25 – 30 дена.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозен за отглеждане. Понася и сянка, но по-добре се развива на пълно слънце. Не е взискателен нито към почвата, нито към влагата. Предпочита южно изложение. Прецъфтелите издънки редовно се прореждат, ако растението стане много гъсто. Подрязвайте го през 3-4 години ако искате да поддържате храстовидната му форма. Този вид не е увивен и не изисква подпори.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Jasminum nudiflorum, Зимен жасмин, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.