Spiraea japonica Gold Mound / Спирея японика

Spiraea japonica Gold Mound

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Спирея японика
Латинско наименование
Spiraea japonica Gold Mound
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
0.6 / 0.6 м.
Слънце
Цвят на листата
Жълт
Цъфтят през Май-Юни с червено-лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 15 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ за алпинеуми или декориране на бордюри.
Описание

Малък листопаден храст с овална форма, компактен, гъсто разклонен и нисък. Бавно растящ. До 60 см. на височина и на широчина. Листа са елиптични до удължено-яйцевидни, цветът им е наситено жълт през целия сезон. Цъфти с червено-лилави цветове. Съцветията са плоски щитовидни метлици с широчона от 3 до 4 см.

Препоръки за отглеждане
Желателно е да се засажда на слънчеви места, не е взискателен към почвата, понася всички култивирани градински почви, кисели до умерено алкални, вирее еднакво добре, на влажни, и бедни на хранителни вещества. Понася мразове и издържа на горещини.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Spiraea japonica Gold Mound, Спирея японика, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четръртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.