Allium schoenoprasum / сибирски лук

Allium schoenoprasum / сибирски лук

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Сибирски лук, Резанец
Латинско наименование
Allium schoenoprasum
Категория
Луковично тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
15 - 30 см
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Tъмнo зелен
Цъфтят юни - юли с розово лилави цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като подправка се използват листните пера за супи и сосове, както и за декорация на ястия. Като декоративно растение в ниски бордюри и цветни групи и алпинеуми.

Описание

Луковично тревисто многогодишно растение. Прави компактна туфа. Луковиците са източени конични, 2-3 cm дълги и 1 cm широки и растат нагъсто в групи от корените. Листата са кухи тръбообразни, тъмнозелени, със специфичен аромат на лук. Цветчетата са събрани в главичка.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение, непретенциозно за отглеждане. Отглежда се в градината или в сандъче на балкона. При редовно рязане на листата, растението не цъфти. Обича слънчево място и добре дренирана почва. Въпреки, че е сухоустойчиво, за да се развие хубава и сочна листна маса, която да се използва за подправка, е необходимо растението да се полива редовно.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Allium schoenoprasum / сибирски лук, Резанец, ЗА АЛПИНЕУМИ, БИЛКИ / ПОДПРАВКИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.