Cercis siliquastrum / Див Рожков, Дъвото на Юда

Cercis siliquastrum / Див Рожков, Дъвото на Юда

  • Наличност: В наличност
  • 14.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Див Рожков, Дъвото на Юда
Латинско наименование
Cercis siliquastrum
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
4-8 м / 3-5 м
Слънце
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят април - май с наситено розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в в 1 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използва се за единично и групово засаждане в градината. Медоносно растение.
Описание

Дивият Рошков представлява красиво дърво или храст с кълбовидна корона и стъбло, покрито с тънка черна кора, която с възрастта се напуква. Листата на церциса са прости, бъбрековидни и целокрайни, отгоре тъмнозелени, отдолу сивкави, кожести. Цъфти рано напролет, през март-април, месец преди появата на листата. Цветовете са тъмнорозови или розово-виолетови, събрани в снопчета по 3-8 цвята. Нямат аромат. Цъфтежът продължава около месец, цветовете както и по-късно плодовете са разположени направо върху по-старите клони и стъблото на дървото. Смята се, че така те стават по-достъпни за опрашителите. Плодът е плоска, червеникавокафява бобова шушулка. В нея са разположени 8-10 елипсовидни, тъмнокафяви семена с твърда обвивка. През есента листата се обагрят в светложълто. Церцисът е бавнорастящо дърво. Живее до 100 години.

Препоръки за отглеждане
Светлолюбив, сухоустойчив и непретенциозен вид. Расте бавно, чувствителен е на презасаждане, понася варовита почва. Препоръчва се да се засажда на защитени от вятър места с южни изложения. В млада възраст растението е чувствително на студ, при температури по-ниски от -20 градуса клонките частично измръзватно. Възрастните дървета са напълно студоустойчиви за нашите климатични условия. Страда от късните пролетни слани, но лесно се възстановява.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cercis siliquastrum / Див Рошков, Дъвото на Юда, МЕДОНОСНИ, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.