Cotinus / Смрадлика

Cotinus / Смрадлика

  • Наличност: In Stock
  • 6.00 лв.Българско наименование
Смрадлика
Латинско наименование
Cotinus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
2-3 м. / 2-3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Отдолу са сивозелени, а отгоре тъмнозелени, през есента почервеняват.
Цъфтят май-юли с розово-оранжеви цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в в 0.6 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като голям и ефектен единичен храст, често се среща в смесени групи.
Описание

Висок храст или декоративно дърво до 3-4 м с дълбока коренова система. Младите клонки зелени или червеникави, лъскави, голи, старите кафяви с жълта дървесина. Листата са елипсовидни или яйцевидни. Отдолу са сивозелени, а отгоре тъмнозелени, с характерна миризма. През есента тези нюанси преминават в оранжево-червената гама, а в началото на лятото смрадликата разцъфтява с малки снопчета от пухкави розови цветчета. Цветните дръжки след прецъфтяване силно удължаващи се, покрити с дълги жълтозелени или червеникави разперени власинки - тези власинки придават декоративния ефект на растението след прецъфтяването му.

Препоръки за отглеждане
Растението не е капризно за отглеждане, толерантно е на широка гама от почви, но ще процъфтява в добре дренирана, умерено плодородна, влажна почва на слънце или частична сянка.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cotinus / Смрадлика, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, БИЛКИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.