Cotinus / Смрадлика

Cotinus / Смрадлика

  • Наличност: In Stock
  • 6.00 лв.Българско наименование
Смрадлика
Латинско наименование
Cotinus
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст / дърв
  /  
2-3 м. / 2-3 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Отдолу са сивозелени, а отгоре тъмнозелени, през есента почервеняват.
Цъфтят май-юли с розово-оранжеви цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в в 0.6 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като голям и ефектен единичен храст, често се среща в смесени групи.
Описание

Висок храст или декоративно дърво до 3-4 м с дълбока коренова система. Младите клонки зелени или червеникави, лъскави, голи, старите кафяви с жълта дървесина. Листата са елипсовидни или яйцевидни. Отдолу са сивозелени, а отгоре тъмнозелени, с характерна миризма. През есента тези нюанси преминават в оранжево-червената гама, а в началото на лятото смрадликата разцъфтява с малки снопчета от пухкави розови цветчета. Цветните дръжки след прецъфтяване силно удължаващи се, покрити с дълги жълтозелени или червеникави разперени власинки - тези власинки придават декоративния ефект на растението след прецъфтяването му.

Препоръки за отглеждане
Растението не е капризно за отглеждане, толерантно е на широка гама от почви, но ще процъфтява в добре дренирана, умерено плодородна, влажна почва на слънце или частична сянка.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Cotinus / Смрадлика, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, БИЛКИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.