Duchesnea indica / Декоративна ягода

Duchesnea indica / Декоративна ягода

  • Наличност: В наличност
  • 1.50 лв.Българско наименование
Декоративна ягода
Латинско наименование
Duchesnea indica
Категория
Многогодишно тревисто растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
0.1-0.2 м. / 0,2-1.50 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Синьо-зелени
Цъфти юни - юли с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
10 - 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
За засаждане между камъните в алпинеума, както и в комбинация с други растения, за вертикално озеленяване.

Описание

Декоративната ягода е един вид, който е приятно да я имате в дома си. Мисълта за минаване покрай нея и откъсване на малкото червено плодче изглежда доста примамлива. Този вид е пълзящо растение със столони, които достигат до 1,5м. Хубавото на растението е, че може да се използва за вертикално озеленяване. С него могат да се прикрият неугледни стени, на които предстои ремонт. Може самото растение да се постави в кошница и да се закачи на тавана. Тогава столоните ще образуват един прекрасен водопад. Този декоративен вид проявява своя цъфеж през месеците юни – юли. Цветовете са малки, но много приятни. След прецъфтяването се появяват и малките червени плодчета, които създават много приятно усещане. В саксията може да се изгради мрежа, по която растението да се катери. Друг характерен белег е, че плодовете на Декоративната ягода са ядливи, но са безвкусни.

Препоръки за отглеждане
Растението не е взискателно към почвата. Характерно за този вид е, че при недостиг на светлина той не цъфти. Относно поливането растението е много взискателно. Поливането трябва да е обилно през цялата година и не трябва да се допуска почвата да изсъхне. Почвата трябва да е постоянно влажна. Като трябва да се внимава растението да не се преполива, защото това може да има лоши последици. Преполиването може да доведе до загиването на растението.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Duchesnea indica, Декоративна ягода, ЗА АЛПИНЕУМИ, ПОЧВОПОКРИВНИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.