Iris pseudoacorus / Блатен ирис

Iris pseudoacorus / Блатен ирис

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Блатен ирис, Перуника блатна
Латинско наименование
Iris pseudoacorus
Категория
Тревисто многогодишно растение
Вид наземна част
Туфа
  /  
до 1 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Тъмно зелен
Цъфти май до юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 40 см. Растенията са в 0.6 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходящ е за езера, брегове, заблатени или влажни граници. Благодарение на неговата мощна коренова система широко се използва за изграждане на влажни зони, както и за декоративни езера.

Описание
Блатния ирис е многогодишно тревисто растение, принадлежи към семейство Перуникови и e разпространено навсякъде в Европа, Азия и западната част на САЩ. Може да се отглежда на обикновена градинска почва както и частично потопено във вода в крайбрежната ивица на водоеми, в тези случаи дълбочината на засаждане може да е до 30 см. Това е растение с жилаво и разклонено коренище, с дълги корени, които се фиксират здраво в калното дъното на крайбрежната ивица на водоеми. Листата са тъмно зелени с формата на меч. През май цъфтят с ярки жълти цветове със златни жилки. Освен че е много красиво растение, блатния ирис е и много полезен за водоемите защото намалява органичните вещества и образуването на водорасли. Също така е бил използван за пречистване на водатата, тъй като има способността да поемат тежки метали чрез своите корени.

Препоръки за отглеждане
Развива се най-добре, когато корените му са потопени във вода или му се осигурява постоянна влага. Обича слънчеви места или частична сянка и влажна почва или блатисти условия.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Iris pseudoacorus, Блатен ирис, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.