Mini rose / Мини роза - бяла

Mini rose / Мини роза - бяла

  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.Българско наименование
Мини роза - бяла
Латинско наименование
Mini rose
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
30-50 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
15 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Мини розите растат добре у дома и навън и са полезни цветни насаждения в районите, където пространството е ограничено, имат множество приложения. Те могат да бъдат засадени в саксии за терасата или градина, навсякъде сред вашите трайни насаждения, като акцент в цветни градини или в розовата градина. Мини розите могат да се използват за прекрасни ниски живи плетове и бордюри. Също могат да се използват във висящи кошници. Особено привлекателен вариант - мини роза в центъра на една кошница оградена/комбинирана/ с каскадни растения. Те могат да се отглеждат и в алпинеуми, ще осигурят дълъг цъфтеж след алпийски растения. Комбинирани със сукуленти, почвопокривни, едногодищни и многогодишни растения.
Описание

Градинарите ограничени в пространството могат да се насладят на всички удоволствия на отглеждането на рози чрез култивиране на мини рози в контейнери или в градината. Мини розите ще ви радват през цялото лято с многобройните си малки цветчета, те са класически централен елемент за вашата градина. Растат еднакво добре както в затворени помещения /просто не забравяйте да ги държите далеч от горещи прозорци или източници на топлина, където могат бързо да изсъхват/, така и в градината.

Препоръки за отглеждане
Някои хора погрешно смятат, че мини розите са трудни за отглеждане. Това не е вярно! Те са много по-лесни за отглеждане, отколкото предполагате. Изискват много по-малко място, отколкото техните по-големи братовчеди, комбнират се прекрасно с други растения, и са по-издръжливи. Цъфтят през целия сезон.
Мястото за засаждане трябва да бъде слънчево, изберете мястото с най-малко шест часа слънце и където мини розите, няма да бъдат изтласкани или засенчени от други градински растения. За по-голямо визуално въздействие, може да засадите няколко рози от същия сорт заедно - растенията да са на около 30 см едино от друго.
По-малкото растение означава и по-малки корени, които не са много дълбоко в почвата. Така че, ако не валят достатъчно дъждове, мини-розите се нуждаят от по-често поливане, но не прекалявайте и поливайте в основата на растението, не по листата.
Техните изисквания са подобни на конвенционалните рози - нуждаят се от добра - богата, влажна, добре дренирана почва и редовно поливане и подхранване. При засаждане на открито в земята, трябва да е малко по-дълбоко, отколкото са били в контейнера.
Мулчирайте района около мини розите, за да помогнете на почвата да задържа влага и за борба с плевелите.
Наторяването на мини розите се прави с тор предназначен за рози - включва комбинация от N (азот), P (фосфор) и К (калий) в съотношение 5-9-6
Мини розите реагират добре на резитба и оформяне. Резитбата на мини розите, независимо дали са в контейнери или в земята, е важна за да се поддържа приятна форма. В края на зимния сезон - края на март или началото на април, изрежете стъблата над най-ниските растежни пъпки. Резултатът ще бъде по-добре подрязан храст, който ще има по-силен растеж и повече цветове. Ако това ви изглежда твърде драстично, намалете най-малко половината от растението, като премахнете всички слаби и тънки клонки. По време на вегетация премахвайте прецъфтелите цветове. За да се насърчи разклоняването, отрежете дългите издънки.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Mini rose, Мини роза - бяла, ЦЪФТЯЩИ ХРАСТИ, МНОГОГОДИШНИ ЦВЕТЯ, ЗА АЛПИНЕУМИ

Уважаеми клиенти, за летния сезон изпращаме поръчки понеделник до сряда. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.