Symphoricarpos-x-chenaultii-Hancock / Симфорикарпус

Symphoricarpos x chenaultii Hancock / Симфорикарпус

  • Наличност: В наличност
  • 4.00 лв.
  • 3.00 лв.Българско наименование
Симфорикарпус
Латинско наименование
Symphoricarpos x chenaultii Hancock
Категория
Широколистен храст – с опадливи листа
Вид наземна част
Храст
  /  
1-2 / 1-2.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят юни - юли с розови цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Чудесен за контрол на ерозията, за жив плет, върши отлична работа като почвопокривно растение,...
Описание

Широколистeн нискостъблен храст, силно разклонен, обикновено с прегърбени, пълзящи стъбла, където докосват земята се вкореняват. Листата са яйцевидни до елиптични, синкаво - тъмно зелени. През лятото цъфти с розоови цветове с формата на камбанки. През есента узряват розови плодчета, 3-6 мм в диаметър, които се запазват и през зимата и са атрактивен декоративен елемент. Плодовете са токсични за хората, могат да предизвикат леко стомашно неразположение, ако бъдат погълнати.

Препоръки за отглеждане
Лесно се отглежда в средно, добре дренирана почва на слънчеви места до част сянка. Расте на широка гама от почви, устойчив на суша. Няма сериозни проблеми от насекоми или болести.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.