Salvia officinalis Aurea / Салвия пъстролистна

Salvia officinalis Aurea / Салвия пъстролистна

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Салвия пъстролистна
Латинско наименование
Salvia officinalis Aurea
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Изпъстрени жълто зелени
Цъфти през юни-юли с виолетови цветчета
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
В групи или скални градини.

Описание

Популярен полухраст, който се отглежда като декоративно растение. Заради силния си аромат се отглежда и като подправка. Лековита билка и подправка, наричана още градински чай. Цъфти с дребни виолетови цветове, разположени в съцветия във формата на клас. Листата на градинския чай са вечнозелени, продълговати и покрити с мъх. От тях се разнася и ароматът на растението.

Препоръки за отглеждане
Салвията предпочита горещи и слънчеви места, с умерено суха, добре отцеждаща се почва, в която да има варовик. В диво състояние расте по каменисти склонове, в масиви от хвойна.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Salvia officinalis Aurea, ЗА АЛПИНЕУМИ, Салвия пъстролистна, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.