Salvia officinalis Aurea / Салвия пъстролистна

Salvia officinalis Aurea / Салвия пъстролистна

  • Наличност: В наличност
  • 2.50 лв.Българско наименование
Салвия пъстролистна
Латинско наименование
Salvia officinalis Aurea
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Полухраст
  /  
30-60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Изпъстрени жълто зелени
Цъфти през юни-юли с виолетови цветчета
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
В групи или скални градини.

Описание

Популярен полухраст, който се отглежда като декоративно растение. Заради силния си аромат се отглежда и като подправка. Лековита билка и подправка, наричана още градински чай. Цъфти с дребни виолетови цветове, разположени в съцветия във формата на клас. Листата на градинския чай са вечнозелени, продълговати и покрити с мъх. От тях се разнася и ароматът на растението.

Препоръки за отглеждане
Салвията предпочита горещи и слънчеви места, с умерено суха, добре отцеждаща се почва, в която да има варовик. В диво състояние расте по каменисти склонове, в масиви от хвойна.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Salvia officinalis Aurea, ЗА АЛПИНЕУМИ, Салвия пъстролистна, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.