Sedum sarmentosum / Седум сарментозум

Sedum sarmentosum / Седум сарментозум

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Седум сарментозум
Латинско наименование
Sedum sarmentosum
Категория
Многогодишно тревисто вечнозелено растение
Вид наземна част
Сукулент
  /  
10-15 см. / неограничено
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти май-юни с жълти цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Слабо
Размер на разсада
Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Отличен за засаждане в непосредствена близост до извора или езерото в градината, в непосредствена близост до каменната градина и алпинеума. Идеални в комбинация с декоративни треви, перенни и други видове. Може да се отглежда като домашно растение. Расте навсякъде, между бетонни блокчета, в градината, в саксийни, в различни пукнатини, ... Подходящ е за скални кътове, каменни стени, висящи саксии заради хубавия си каскаден ефект. Чудесна алтернатива на тревата на места, които не позволяват косене. Чудесно покритие на почвата под по-високи растения.

Описание

Много красиво многогодишно тревисто вечнозелено растение с яркозелени листа. Пълзяща тлъстига, която расте бързо, благодарение на това че се вкореняват по дължината си там, където се допират до почвата. Фантастично, ако имате повърхности, които трябва да бъдат превърнати в зелен килим с безброй неоново жълти цветчета. Във висящи саксии и сандъчета за цветя клонките падат надолу и може да постигнат забележителен растеж.

Препоръки за отглеждане
Непретенциозно растение към почвата, сухолюбиво, предпочита ярко слънце или полусянка, много устойчиво, не е трудно да се поддържа при всякакви условия. Ако зимата е много сурова изчезва от повърхността, но с първия полъх на пролетта се появява отново и може да утрои обхвата си.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Sedum sarmentosum, ЗА АЛПИНЕУМИ, КАКТУСИ И СУКУЛЕНТИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.